Sysinä ja Stara esittää

RAKSA – Tanssia työmaalla Kalasatamassa

6., 8. ja 9. lokakuuta 2016

Lähtö Kalasataman Metro-asemalta 18.00.
Pukeudu lämpimästi!
Huomioithan että esitysalueella ei ole wc:tä.      

Esitys on ilmainen ja esteetön.
Leonkatu 12

kalasatama

Kesto 50 min

Leonkatu 12

Ohjaus, konsepti ja skenografia: Reija Stenius
Koreografia: Mirva Keski-Vähälä
Tuotanto: Johanna Raaste ja Yusuf Albekoglu
Tanssi: Sally Davison, Mirva Keski-Vähälä, Jonna Lehto, Terhi Lilja ja Reija Stenius
Musiikki ja äänisuunnittelu: Riku-Pekka Kellokoski
Valosuunnittelu: Mira Laine ja Hanna Tammisto
Juliste ja valokuvat: Mikko Keski-Vähälä
Nettisivut: Bastian Salmela

kylttisivuille

 

 

 

 

 

keski-va%cc%88ha%cc%88la%cc%88_mikko_raksa4

keski-va%cc%88ha%cc%88la%cc%88_mikko_raksa5

yleiso%cc%88a%cc%88

RAKSA-työmaa nousee Kalasatamaan syys-lokakuussa.  RAKSA – Tanssia työmaalla antaa katsojalle mahdollisuuden nähdä totutun ympäristönsä toisin: Teos käyttää hyväkseen keskeneräisyyttä ja rakennusympäristön mahdollisuuksia tuodakseen esiin uusia puolia tästä usein urbaaniin elämään kuuluvasta toiminnasta. Meluisa, keskeneräinen ja häiritsevä työmaa näyttäytyykin koomisena leikkikenttänä.

Työmaiden visuaalinen, yleensä rajoittamiseen pyrkivä viestintä, kuten värikkäät liikennemerkit ja työmiesten asut, nähdään iloisen leikkisinä. Esitystilan väliaikaisuus korostaa tapahtuman ainutlaatuisuutta, mikä näin kytkeytyy välittömästi kaupunkiympäristön nykyhetkeen ja muutokseen.

Teos leikittelee sallitun ja kielletyn, rajojen ja niiden rikkomisen kanssa. Esityksen liikekieli yhdistää nykytanssia, butotanssin filosofiaa ja fyysistä teatteria. Buto on jokaisen ihmisen omasta historiasta ja kehosta kumpuavaa liikettä, joka arvostaa ihmisyyden keskeneräisyyttä; omaa keskeneräistä työmaata, joka on jatkuvasti rakenteilla.


 

Kalasatama rakentuu urbaaniksi tavalla, jota ei Helsingissä aiemmin ole ollut. Täysin rakennettu merellinen ympäristö ja metron läheisyys luovat sille oman ilmapiirinsä. Kun joku alue on kokonaan uusi, ei ole vielä täysin totuttuja malleja siitä, miten siellä asutaan: Mitä reittejä kuljetaan ja käytetään, mitä vältetään, miten asukkaat ovat ja elävät asuinalueella.

Rakennustyömaat ja -työntekijät toimivat kaupunkikuvan muokkaajina tässä muutoksen suuressa välitilassa, tuhoavat ja rakentavat uutta. Tavallaan työmaat ovat ohikulkijoille näkymättömiä, välttämätön paha ennen muuntuvaa maisemaa. Liikkumista rajoitetaan aidoilla ja liikennemerkeillä, joita nykyihminen on oppinut lukemaan ja seuraamaan, kuten ennen metsässä polkuja, lähes tiedostamatta.

Raksabuto-tanssiteos esitettiin 2010 YIT:n Pasilan Konepajan työmaalla Sysinän ja Pietarilaisen OddDanceTheatren yhteistyönä.

 

Esityksen toteutukseen on saatu rahoitus Kalasataman ympäristötaidehankkeesta.

Mukana myös:

stark_fin_logo_slogan_cmyk

oranssi-logo

 

kone-rent-oy-logo-white2            tuike-logo

Advertisement